GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 0
9


e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012 :: 2013 :: 2014 :: 2015 :: 2016
::
2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020

2017

Juleutstilling 18.11. - 21.12. 2017


"Stjernebarn" akryl av Gørild Bruaset

Lørdag 18. nov. åpnet Galleri Empati dørene for årets Juleutstilling.
Som alltid ble det servert gløgg, kaffe og riskrem på åpningsdagen.
Juleutstillinga har i alle år vært ei kollektivutstilling, - også denne gang.
Alle deltagerne ved Juleutstillinga har vært med på en eller annen utstilling tidligere her ved Galleri Empati. Vi har nå kommet til siste utstilling i galleriets 25 årsjubileum, og da det er kjekt å invitere noen av de som har vært med før. En av dem er Gørild Bruaset, hun bor i Sunndalsøra og har vært med flere ganger her, bla på en av MGP utstillingene i 2010, høstutstillinga 2011 og sommerutstillinga 2014.
Gørild sier: «Jeg maler med akryl med innslag av kull og pastell, figurativt/abstrakt, en balanse mellom fargerik glede og ned-tonet alvor. Akryl passer mitt temperament, hurtige endringer på store flater, lag på lag, farger, vann, store pensler, svamp og skrubb – iherdig jobbing med lengsel og utålmodighet etter å se resultat. Jeg jobber intuitivt. Mennesket, naturen, stemningen, lyset og fargene – jeg lar meg inspirere av livet vi lever og inntrykk jeg møter på min vei. Jeg ønsker å gjenspeile og formidle en stemning.»


"Mamas Paradise" Gloria Fabel

Akryl passer mitt temperament, hurtige endringer på store flater, lag på lag, farger, vann, store pensler, svamp og skrubb – iherdig jobbing med lengsel og utålmodighet etter å se resultat. Jeg jobber intuitivt. Mennesket, naturen, stemningen, lyset og fargene – jeg lar meg inspirere av livet vi lever og inntrykk jeg møter på min vei. Jeg ønsker å gjenspeile og formidle en stemning.»

En annen er Gloria Fabel (Bente Riseth) deltok i 2005 på temautstillingen «Fra dyreriket og andre riker…» og senere i 2009. Nå blir det et lite gjensyn med Gloria Fabels fantasiverden, hennes fabulerende billeduttrykk er ofte humoristisk, med melankolsk undertone og inneholder mye symbolikk.


"Uten tittel" monotrykk, Kerry Grøneng

Noen av utstillerne i øvre galleri er: Gørild Bruaset, Gloria Fabel, Kerry Grøneng, Torild I. Børretzen, Sylvia K. Johansen, Marlene Kløften, Astrid Dahlsveen, Grethe By Rise, Kjellaug M. Samuelsen, Gunhild S. Berg, Marianne Fjærvik m.fl.
Det er også mange andre utstillere i nedre galleri samtidig.
Det vises kunst i mange teknikker, - malerier, akvarell, grafikk, keramikk og glassarbeider.

Åpningstider:
torsdag 13 -17, lørdag 11-14 og søndag 15-18. Også ved henvendelse på 90798609.


"Uten tittel" akvarell, Sylva K. Johansen


"Vårsol" akvarell, Torild I. Børretzen


«TO» 7.10. - 5.11. 2017

"TO" utstilling med Toril G. Oksvold og Kjellaug Marie Samuelsen

Utstillingen "TO" 7.10. - 5.11. 2017

Åpning lørdag 7.10. Kl .13 (åpent tom kl 17)
Musikalsk innslag på åpninga ved Vivian Hoff og Vidar Hoff.
Denne utstillingen er med to personer med mye til felles. Begge er billedkunstnere, kursholdere og gallerister.
De to gode venninnene Kjellaug Marie Samuelsen og Toril G. Oksvold, stiller nå ut sammen fra 7. oktober ved Galleri Empati. Utstillingen har nok et særpreg av glede til naturen, gode farger og sommerminner.
Kjellaug Marie Samuelsen driver Galleri F12 på Forus i Stavanger, der hun har atelier og maler selv. Dessuten
er hun lærer for mange som går på kurs hos henne. Også her ved Galleri Empati er hun en populær kursholder
og utstiller.
Kjellaug har malt og solgt mangt et landskapsmaleri fra distriktet her. Oljemaling er hennes teknikk. Hun er betatt av lyset og det åpne landskapet her, og siden mange her elsker hennes motiver, og hun ble oppfordret til å bidra med sine flotte landskapsmalerier også på denne utstillingen. I tillegg viser hun verk fra en serie kalt «sommerminner», - med bla jenter i sommer-eng, som plukker blomster.
Det er nå 8 år siden hun deltok med så mange bilder på Galleri Empati.
Toril G. Oksvold, galleristen ved Galleri Empati, jobber mest innen akvarell og grafikk, - men har nå i det siste
begitt seg inn på en ny kunstteknikk.
«Etter et utfordrende år helsemessig, der energien ikke har vært helt på topp, har ikke malingen fått så stor plass i livet mitt som jeg har ønsket. Kreativiteten har jo ligget der, men på vak, - som vi sier på Ørlandet. I den siste tiden har jeg begynt å bearbeide og leke meg litt med DGA, det å sette sammen og komponere om flere av mine foto til ett kunstverk. Og det er kjempemoro!!! En tid for alt, - en ny vending, og nye muligheter dukket opp. Så ved denne utstillingen blir det også med tre bilder i en serie kalt «Sommer» i den nye teknikken foto/DGA.»
Begge utstillerne vil være tilstede på åpninga.
Velkommen!


Bluesutstilling pågår fra 21.9. 2017.
Utstillingssted Ørland Kysthotell,- men i galleriets regi.

Fotoutstilling 9.9. - 1.10.


"Black bell" Jannicke Aune

Åpning lørdag 9.9. kl 13 (åpent tom kl. 17)

Dette er første gang Galleri Empati holder ei salgsutstilling med bare foto, - etter 25 år med galleridrift så er det vel endelig på tide. I dag så er det så mye man kan gjøre med foto digitalt, - et foto er ikke bare et foto. Ikke mange driver på i den gode gamle måten med fremkalling av negativer selv lenger, det er for det meste digitalt. Ved denne utstillingen vil det bli vist mye forskjellig, både innen motiv og uttrykk. Det blir også vist foto-relaterte DGA (Digital Graphic Art).
Her blir det et vidt spenn når det gjelder utstillere også, - fra prisvinnende kjente fotografer til amatørfotografer som stiller ut for aller første gang. Høres spennende ut ikke sant? Velkommen!

Utstillere:
Reidulv Lyngstad, Alexander Skanke, Jens Ole Hegvik, Annika Farstad Gildseth, Nora Kirkbak, Gunhild S. Berg, Ragnhild N. Solem, Geir Gjelseth, Bjørn Hanssen, Jannicke Aune og Toril G. Oksvold.


"Fjæra, Bjugn" 1/1 Gunhild S. Berg


"Stones and stars" Alexander Skanke

   


Jubileumsutstilling 24.6. -27.8. 2017

"Soloppgang" silketrykk, Håkon Bleken

Jubileumsutstilling 24.6. - 27.8. -17
Denne sommerens utstilling er ei jubileumsutstilling. 
For 25 år siden, den 19. juni 1992 ble Galleri Empati sin første salgsutstilling åpnet. 
Galleri Empati er Fosens eldste helårsåpne galleri, og et mangfold av utstillere har vært innom dørene og vist sine verker opp gjennom alle disse årene. Både anerkjente, amatører, debutanter, lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere har deltatt ved de forskjellige utstillingene som har blitt holdt her. Det være seg separat, kollektiv, tema og ambulerende utstillinger, - ikke bare utstillinger, men også en del prosjekter og masse forskjellige malekurs og andre aktiviteter har blitt holdt opp gjennom årene.
Det er meget hyggelig
 at Håkon Bleken har sagt ja til å bli med i år, det er en mann som er meget aktiv tross sin alder, og han deltar ved en rekke utstillinger denne sommeren og resten av året. Vi trenger ikke å fortelle så mye om han, - for alle vet vel hvem han er? Bleken stiller med flere silketrykk ved jubileumsutstillinga. 


"Ut på tur, aldri sur" Bjørg Thorhallsdottir

Det blir også et gledelig gjensyn med grafikk fra Bjørg Thorhallsdottir. Med sin slagferdighet, humor, ærlighet, - om vennskap, kjærlighet og om selve livet, har hun en stor popularitet som billedkunstner.
Vi er også glade for at den utflytta ørlendingen Nora Kirkbak deltar denne gang. Hun må jo sis å være temmelig lokal, i og med at hun er oppvokst i husene her. Hun er datter av tidligere eier og den som starta opp Galleri Empati, - Harald Kirkbak. 
Nora er utdannet journalist ved medielinja HiVolda med fordypning i film/fjernsyn og spesialfordypning i animasjon. «Siden jeg hadde en del «kreativ» utdanning fra før, kom jeg fort inn i det som da kaltes datagrafikk og computeranimasjon. Har arbeidet med film/
video/fjernsynsproduksjon og gammeldags tegnefilm. Har jobba i NRK som grafiker, med nyheter og tittelprogrammer. Etterhvert også grafisk design for andre oppdragsgivere» forteller hun. En nakkeskade gjorde at det til slutt ble umulig å utføre en normal jobb . Det gikk også utover «fingerferdigheten» slik at det ble vanskeligere å tegne på frihånd. «For å få utløp for en viss bildeskapende trang, begynte jeg å fotografere i stedet. Har fotografert sand i 10-12 år, - macro er også veldig fascinerende, og jeg misunte alle de som hadde tilgang til litt mer eksotiske insekter enn våre kjedelige fluer. Helt til jeg tilfeldigvis fikk med en snappeflue i et blomsterbilde, da var det gjort!» Nora stiller med foto av sand/fjæra, skikkelig flotte nærbilder av fluer og andre motiver
.


"Uten tittel" oljemaleri, Kerry Grøneng

Hans Keuls fra Nederland har også med noen nye oljemalerier, han har tidligere hatt separatutstilling og deltatt på Bluesutstillinger i galleriet regi. Han har en merittliste som er veldig lang. Og han jobber i tillegg til å være akademiutdannet billedkunstner som musiker, -han trommer i vei på slagverk.
I tillegg er det veldig mange andre kunstnere med, - det er bare å komme for å se. 
Utstillere er bla Håkon Bleken, Hans Keuls, Bjørg Thorhallsdottir, Nora Kirkbak, Aud Lilleengen, Astrid Dahlsveen, Kerry Grøneng, Harald Kirkbak, Sylva K. Johansen, Grethe By Rise, Janis Spalvins; Ieva Spalvina, Sissel Olsen, Toril G. Oksvold, Kjersti Stokke, Marianne Fjærvik, Marlene Kløften og mange, mange fler.

Det blir musikalsk innslag med sjølvaste mannskoret,
- Ørland Sangforening…


Velkommen til en spennende jubileumsutstilling!


"A cup of owl" tusj/akvarell, Sissel Olsen


"Uten tittel" akryl, Sylva K. Johansen


"TEMA 25" 13.5. - 11.6. 2017
Åpning lørdag 13.5. kl. 13 (åpent tom kl. 17 den dagen)

"Bind deg ein blomekrans" olje, Kjellaug M. Samuelsen (25x25cm)


Kerry Grøneng

«Tema 25» 13.5. – 11.6. 2017

Det er ei stund siden ei temautstilling nå og ettersom det er 25 års jubileum så må vi ha ei temautstilling utenom de årlige Bluesutstillingene også.
«Tema 25» åpner lørdag 13.5. kl. 13. (- kl. 17)

Utstillere:
Kjellaug M. Samuelsen, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke, Aud Lilleengen, Sissel Olsen, Oddvar Lynum, Øystein Dolmen, Toril G. Oksvold, Gunhild S. Berg, Grethe By Rise, Tanja Vean, Sylva K. Johansen mfl.

Først var planen at det skulle være ei småbildeutstilling,- og det kan det også for så vidt være, men ikke nødvendigvis.


Øystein Dolmen

Nå får det stå åpent for utstillerne om hvordan de takler temaet «25», men noe med 25 må det være, og det skal la seg forklare på en eller annen måte.
Her er det riktig rom for kunstnerisk frihet og oppfinnsomhet
til de som prøver seg på utfordringen? Dette blir spennende å se….

velkommen!


Sissel Olsen


Kjersti Stokke

   

 

Grethe By Rise SEPARAT 8.4. 2017
Ta en titt på flere bilder fra åpningaved å klikke på linken her


"Lampefeber"

Lørdag 8.4. kl. 13 åpnet separatutstillingen med Grethe By Rise.
Det ble kunstnerisk åpning ved Ola By Rise.

Da er de fargerike maleriene i hus og hengt opp på veggene.
Har du ikke blitt i godt humør før og i god stemning, så blir du nok det når du kommer innom for å se hennes bilder.
Dette blir den andre utstillinga i galleriets 25 årsjubile`.
Her på Galleri Empati har vi hatt gleden av å ha hennes verker i mange, mange år. Hun har vært fast utstiller fra 1998, og bidratt med sine flotte malerier i mange kollektive utstillinger.
2002 hadde hun sin første separatutstilling innom veggene her, så nå er det på tide med ei til.
Grethe sier at hun alltid har vært glad i farger og å skape noe med hendene.


"Smalltalk"

Jeg prøver å skape gode stemninger og assosiasjoner sånn at man blir glad/får en god følelse av å se på bildene mine.
«Damene mine» balanserer ofte mellom rett og galt, konsekvens av handling, andre viser omsorg, det er vennskap og samhold, selve livet. Jeg elsker farger, og tror at farger gjør godt for både kropp og sjel. Er kjempepriviligert som kan leve av det jeg aller best liker å gjøre.
Grethe har sitt virke ved atelierfelleskapet ved Atelier Dora i Trondheim.
Grethe By Rise har vært med på en drøss med utstillinger både fjærn og nær,- både separat, juryerte og kollektivt.
Hennes cv er for lang til å leses her, men i tillegg til utstillinger rundt omkring i Norges land, har hun også deltatt på forskjellige utstillinger i Italia, Brasil, Chile, Spania, Portugal, Estland og Latvia.

Velkommen!

 

 


"Uten tittel" monotrykk, Kerry Grøneng

Vinterutstilling 11.2. – 26. 3. 2017

Lørdag 11. februar kl. 13
startet Galleri Empatis Vinterutstilling.


Dette er den første utstillinga i jubileumsåret 2017, - i år er det hele 25 år siden galleriet åpnet dørene for aller første gang.
I løpet av året blir det både separatutstilling, jubileumsutstilling og temautstillinger, og om de vil vi komme tilbake til senere.

Men nå først blir det VINTERUTSTILLING med flere kunstnere og teknikker:
Kerry Grøneng, Tanja Vean, Toril G. Oksvold, Sylva K. Johansen, Janis Spalvins, Bob Walkenhorst, Nina B. Engen, Marlene Kløften, Rosemary K. Larsen, Marianne Fjærvik, Kjellaug M. Samuelsen m.fl.

 


Monotrykk, Nina B. Engen


"Turkis dag" akryl, Sylva K. Johansen

 


"Våren kommer snart" akvarell Toril G. Oksvold


"Winterscape 12" akvarell Bob Walkenhorst

Vi har fra 5.1. ei utstilling med flere kunstnere.


St oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati