GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 0
9


e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati/Home

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs


Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012
:: 2013
:: 2014 :: 2015 :: 2016 :: 2017

2016
JULE-utstilling 12.11. -22.12. 2016


Som alltid vil Juleutstillinga ved Galleri Empati være med mange utstillere og teknikker. Tradisjonen tro, blir årets første gløgg servert på åpningsdagen.
Utstillere er Marlene Kløften, Mildrid Overegseth, Ragnhild N. Solem, Kerry Grøneng, Gunhild S. Berg, Grethe By Rise, Astrid Dahlsveen, Sylva K. Johansen, Janis Spalvins m.fl.
Samtidig med juleutstillingen vil det være åpent Atelier og salgsutstilling i Torils Atelier den 12. og 13. nov. Der vil flere av utstillerne, som ofte er med på malekvelder og kurs vise noen av sine arbeider. Mye av det som vises her er til salgs, og noen få er ikke det. Vi håper mange kan ta en titt innom der også.
Velkommen til Juleutstilling og åpent Atelier!


Ragnhild N. Solem

For første gang viser vi keramikk av Marlene Kløften. Hun er 29 år og bosatt i Trondheim, men er oppvokst på Opphaug her på Ørlandet. Da hun i 2006/2007 gikk på Sogn Folkehøgskole lærte hun å dreie keramikk. Etter det fikk hun bygd et verksted på Ørlandet og har holdt på med keramikk siden. Malene har i flere år vært medlem i butikkollektivet Pryd på Bakklandet som nå er nedlagt.
«Det er vanskelig å si når eller hvorfor jeg startet, for jeg har bestandig likt å holde på med leire. Interessen for å lage noe med leire har nok alltid vært der. Da jeg var liten gravde jeg opp leire i grøfta og lagde skulpturer av det i dukkestua» forteller den unge keramikeren.
En annen nykommer her på Galleri Empati er Ragnhild N. Solem. Noen har kanskje sett noen av hennes arbeider da hun hadde separatutstilling ved Mølnargården denne sommeren i Ørland Bjugn Kunstforenings regi, eller ved andre utstillinger hun har deltatt på.
« Jeg har alltid vært fasinert av bilder, både foto, maleri og tegninger. Jeg var spesielt opptatt av Magne Sandøy sine bilder og Kristian Winsjansens tegninger, disse to var min mors søskenbarn. Det ble endel tegning i oppveksten på meg. På ungdomsskolen valgte jeg foto og film som valgfag og kjøpte mitt første kamera. Vi fremkalte film og sort/hvit bilder i mørkerom. I 2012 var jeg med på ukeskurs på Inderøya, og læreren var Jørn Adde. Av ham lærte jeg teknikken med å legge bilder i flere lag, enn slags fotocollage eller DGA (digitalt grafisk arbeid, som det også kalles).» Og det er bilder i denne teknikken Ragnhild stiller med til denne JULE-utstillingen.


Marlene Kløften


Marlene Kløften


Kerry Grøneng


Janis Spalvins

   


HØST-utstilling 17.9. - 30.10. 2016 på galleriet,
og
BLUES-utstillinga fra 22.9. ved Ørland Kysthotell

"BluesgitaristI" foto, Gunhild S. Berg

BLUES-utstilling fra 22.9. 2016

Nok en gang henges en bluesutstilling opp på vegger utenom galleriets vante utstillingssted. Altså ved Ørland Kysthotell på Brekstad, og i forbindelse med Ørland Bluesfestival, - men i Galleri Empatis regi som alle år tidligere. Bluesutstillinga startet opp et år etter at Bluesfestivalen så dagens lys, og galleriet har arrangert temautstillingen siden da.


Sissel Olsen

Denne kollektivutstillingen rommer ikke bare kunstverk i tema innen BLUES, men kan også være mye mer; feks. titler på låter, det å gå på konsert, å stå på en scene, - ja alt som har om og med en musikers liv å gjøre. Kanskje laget av en musiker, eller rett og slett noe BLÅTT?!!

Som dere skjønner et meget kreativt, stort og omfattende tema på denne BLUES-utstillinga….

Utstillere:
Stein Slettebakk Wangen, Kerry Grøneng, Grethe By Rise, Sissel Olsen, Gunhild S. Berg, Tanja Vean, Oddvar Lynum, Toril G. Oksvold, Øystein Dolmen,
Eli Stav, Aud Lilleengen, Sylva K. Johansen.

Arrangør er Galleri Empati, henvendelse ang. BLUES-utstillinga, ring 90798609
.

Mer info på Facebook klikk her.


Sylva K. Johansen


Kerry Grøneng


Øystein Dolmen


Stein Slettebakk Wangen


HØST-utstilling 17.9. - 30.10. 2016


"Prestekrager" akvarell, Hilde Karlsen

Høstutstilling 17.9. - 30.10. 2016

Dette er en kollektivutstilling.
Den dekker vidt med mange uttrykk og teknikker, her finnes verker innen maleri, grafikk, skulptur, keramikk og glass.
Hilde Karlsen er en av to nye utstillere ved denne utstillingen. Hun er oppvokst i Fevåg i Rissa kommune, men er nå bosatt i Trondheim. Hilde begynte å male akvarell i 1998, og det er denne  teknikken som ligger hennes hjerte nærmest og det hun viser her ved høstutstillingen.
Hun benytter også blandingsteknikker og akryl.
Hun er glad i friluftsliv og finner ofte inspirasjon og 
motiver ute i naturen.

Margaret Maalø er den andre som ikke har stilt ut ved Empati før, og stiller med keramikk. Hun er oppvokst på Vikna men er nå bosatt på Ørlandet. Hun har tidligere delt verksted med andre kunstnere, men har nå flyttet alt hjem til Uthaug og har verksted og galleri hjemme. Margaret har utdannelse som allmennlærer med hovedvekt på kunst og håndverk fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, og fagutdannelse innen keramikk og design fra Vestfold.
«Jeg liker å holde på med skapende arbeid med hendene. Interesse for forskjellig typer håndverk. I kunstsammenheng driver jeg nok med forskjellige uttrykksformer. Det er nok keramikk, fusing og grafikk som ligger hjertet nærmest. Jeg arbeider med keramikk som har en funksjonelt uttrykk. Et fat skal kunne severes med kake selv om det er en skulptur midt i. Tenk hvor spennende er ikke det at det kommer fram noe hemmelig. Keramikken gjenspeiler det som interesserer meg for øyeblikket og ting rundt meg.» sier Margaret selv om sitt kunstneriske virke.


"En søndag i september" akryl,
Sylva K. Johansen

Utstillere ved HØST-utstillingen er bla.:
Hilde Karlsen, Margaret Maalø, Kerry Grøneng, Astrid Dahlsveen, Grethe By Rise, Sissel Olsen, Marianne Fjærvik, Toril G. Oksvold, Kjellaug M. Samuelsen, Kjersti Stokke mfl.

 

 


Keramikk i raku, Margaret Maalø


"Uten tittel" oljemaleri, Kerry Grøneng


Keramikk, Margaret Maalø

 

Sommerutstilling 11.6. – 30.8.

"Solnedgang i elg" broderi av Stian Omland


"Cowlefant" , broderi av Stian Omland
( fra Animix-serien)

Rabarbrasesongen er i gang, - så det er på tide med åpning av sommerutstillinga. Rabarbragrøten kommer på bordet og «sommerkunsten» kan beundres for første gang i år.

Som alltid blir det med mange kunstnere og teknikker. Her kan du finne bronseskulpturer, keramikk, glasskunst, grafikk, malerier og broderier.
Ja, du leste riktig; broderier eller bryderier eller bybryderier av broderist Stian Omland. Stian er bosatt i Skien og er skjønnlitterær oversetter, og kanskje noen kjenner til han som turnéleder for det amerikanske bandet The Rainmakers? Med andre ord, en mangfoldig og kreativ herremann som har slått igjennom med sine spesielle broderier.
Og nå har vi vært så heldige å få hans spennende arbeider hit til denne salgsutstillingen på Ørlandet.

 


"Min tanke er fri" Kristin G. Bones

Ikke nok med at humla og biene summer for fullt utomhus, men ved denne sommerutstillingen dukker de verdifulle innsektene opp i noen av kunstverkene inne i galleriet også.
Kristin Grendal Bones er en annen nykommer i år, og humla dukker opp i en av hennes abstrakte malerier. Hun sier: ”Det er fargene som gjør bildene, mens jeg står bak som dirigent. Jeg lar følelsene bestemme fargene, vannet bestemme formen og hjertet bestemme budskapet.” Livet er uforutsigbart. Kristin Bones har lært at det ikke alltid er mulig å planlegge framtida, og slik er det også med hennes kunstneriske uttrykksform. Kristins bilder er uforutsigbare, både i fargebruk og i stilarter, og dette igjen, gjenspeiler livet. I januar 2016 sa hun opp jobben sin i Statoil der hun jobbet med logistikkplanlegging og dokumentasjon, for å følge drømmen i å kunne jobbe mer med kunsten og med mennesker. Frivilligheten ligger hjertet nært, og hun er sterkt engasjert i Barnekreftforeningen Trøndelag.


"Løsrivelsen" Grethe By Rise

Utstillere ved sommerutstillinga er er bla:
Stian Omland, Kristin Grendal Bones, Eli Stav, Kjellaug M. Samuelsen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Tanja Vean, Marianne Fjærvik, Astrid Dahlsveen, Aud Lilleengen, Unni Woldvik, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke, Gunhild S. Berg, Sissel Olsen, Sylva K. Johansen m.fl.

Velkommen!


"To bee or not to bee" Eli Stav


"Mølnargården" Kjellaug M. Samuelsen


.......................................................................................................................................................

Vårutstilling 19.3. - 31.5. 2016


"Vårløsning" akryl Kjersti Stokke


"Ut" dga, Sylva K. Johansen

Vårutstilling 19.3. - 31.5. 2016

Lørdag 19. mars kl. 13 åpnet årets VÅRUTSTILLING ved Galleri Empati


Dette er ei kollektivutstilling med mange utstillere og teknikker.
Her viser vi et stort utvalg innen keramikk, maleri, akvarell, tegning, foto, skulptur og grafikk.


Keramikk Nina. M. Haraldsen

Noen av utstillerne er bla Tony S. Dybvik, Nina M. Haraldsen, Kerry Grøneng, Kjersti
Stokke, Grethe By Rise, Tanja Vean, Gerd Spjøtvold, Sissel Olsen, Oddvar Lynum, Astrid Dahlsveen,
Sylva K. Johansen og Aud Lilleengen.
Denne gang får vi et gjensyn med keramikken til Nina M. Haraldsen fra Oslo, hun deltok på
ei utstilling ved galleriet så langt tilbake som 2003.
De fleste andre kunstnerne som er med denne gang, er galleri-publikummet godt kjent med fra før.
Et unntak er nykommeren Tony S. Dybvik, - en debutant i utstillingssammenheng og
hobbyfotograf fra Bjugn.

Håper mange tar turen innom utstillingen, - velkommen!


Aud Lilleengen


"Teksdalen, sommer 1/1 foto, Tony S. DybvikVinterutstilling 30.1.-13.3. 2016"Ut mot havet" akryl, Oddvar Lynum (m. Slank Bakfra innfelt)


"Veiviser" dga, Sylva K. Johansen

Vinterutstilling 30.1. - 13.3. 2016

Åpning av ny kollektivutstilling og mini-konsert med trioen «Slank bakfra» på samme dag. 
Åpning av Vinterutstillinga ved Galleri Empati er kl. 13lørdag
30. januar, denne dagen holder vi åpent tom kl.17.
Det vil bli ei spennende utstilling med mange kunstnere og teknikker. Det ser ut for at det blir masse kunst i blåtoner denne gang, - med hvem og hva, ja, - det får du se om du kommer på utstillingen…..
For å feire at vi har kommet over midtvinters, og raskt går mot lysere og varmere tider, slår vi til med en minikonsert
med trioen «Slank bakfra» kl. 14. Trioen består av Hilde Jenssen, Arve Width og Terje Wold. Trioen oppstod første gang på Galleri Empati og hadde sine aller første opptredener her for noen år tilbake, først som duo og så ved neste opptreden som trio.

"North night" acryl/mix.tec. Janis Spalvins

Da hadde de ikke fått noe navn enda, og de ble introdusert som Empati Trio. De fant senere på sitt nåværende navn, og har hatt stor suksess og mange opptredener etter det.
Her vil publikum få servert litt av hvert, - vakker musikk og sang med en humoristisk snert innimellom. Arve Width sier at de minst skal spille ei halvtime, - men om det blir stor applaus vil de opptre litt lenger.

Velkommen!

St oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati