GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170
Mobil + 47 90 79 86 0
9


e-postadresse:
mail a galleri-empati.no


Galleri Empati

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Kart som viser veien til Galleri Empati
(map to the gallery)

Alle veier fører til Ørland
rutetider m.m.
(how to travel to Ørland)

Les Ørlandsguiden her
(Read the Ørlandsguide here)

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011 :: 2012
:: 2013
:: 2014 :: 2015 :: 2016 :: 2017

2014

JULEUTSTILLING 15.11. - 21.12. 2014


"Strengelek" Anne Valen Næss

Juleutstilling 15.11. -21.12. 2014

Tida går så altfor fort, - nå er det snart jul igjen.
Før julehøytiden kommer, åpner Galleri Empati dørene for årets Juleutstilling.
Lørdag 15. november kl. 13 starter utstillingen. Som alltid blir det servert gløgg, kaffe og riskrem på åpninga.

Juleutstillinga har i alle år vært ei kollektivutstilling, - også denne gang.
En del av galleriet vil fylles av Anne Valen Næss sine fargerike akrylmalerier og jeg velger å kalle de for «energibomber». Man blir simpelthen bare i godt humør av hennes bilder.
Hun sier: «De fleste av oss beholder heldigvis noe av barnet i oss livet ut. For meg har det medført at jeg alltid har sett farger når jeg hører musikk.


"I glasset, akvarell, Torild Inger Børretzen

Det er ingen tvil om at jeg er en utpreget kolorist. Motivene dreier seg først og fremst om halvfigurative menneskeskikkelser og abstraherte og forenklede landskap. Fantasifulle dyrefigurer forekommer også ofte, gjerne som observatører av eller kommentatorer til menneskelig adferd. Ulike elementer, som dyr og musikkinstrumenter i skjønn forening med menneskeskikkelser, er også en måte å symbolisere individers varierende karakter/personlighet/kulturbakgrunn mm. Utfordringene i samspill på tross av ulikhet opptar meg. Innfallsvinkelen kan være mellommenneskelige relasjoner og funderinger, samfunnsdebatt, litteratur mm.
Jeg vokste opp i Sandefjord i musikkmiljøet rundt foreldrene mine, sangpedagog Mary Valen og dirigent Sverre Valen. Det ble musikkutdanning på meg også, nærmere bestemt ved Østlandets Musikkonservatorium i Oslo. Etter hvert er det imidlertid malingen som har blitt hovedbeskjeftigelse, og i løpet av få år har jeg vært så heldig å markere meg som billedkunstner.»
Du må absolutt få med deg dette.


Gunn Mari Grøttum

Ettersom det snart er jul, så dukker det opp en del engler i mange varianter. I tillegg vil selvsagt det bli masse spennende, flott kunst og kunsthåndverk i flere teknikker av mange kunstnere ved denne salgsutstillingen.
Utstillerne er:
Anne Valen Næss, Torild Inger Børretzen, Gunn Mari Grøttum, Kerry Grøneng, Hege Stamnes, Marianne Fjærvik, Kolbrun Ledang, Aina Oksvold, Kjellaug M. Samuelsen, Grethe By Rise m.fl.

Velkommen til utstilling!

Totalt Lokalt 18.10.-9.11. 2014


" Solnedgang ved Uthaug Havn " olje,
Kjellaug M. Samuelsen

Galleri Empati prøver seg nok en gang på ei temautstilling, - denne gang ble det «Totalt Lokalt».
Åpning lørdag 18.10. kl 13.
Ved denne utstillingen har de fleste utstillerne lokal tilhørighet. De som ikke er lokale, stiller med lett kjennbare motiv fra lokalmiljøet.

På invitasjonen ønsket galleristen så mye lokalt tilsnitt som mulig, - enten det var lokale kunstnere eller ei, motiv eller begge deler. Utflyttere eller innflyttere…
Det er alltid spennende å se hvordan kunstnerne takler temaet, og hva som kommer inn til utstillingen. Dette er ei salgsutstilling og her finner vi kunstverk i mange teknikker; tegning, grafikk, akvarell, akryl og olje.

Ved «Totalt Lokalt» er det også noen nykommere som ikke har stilt ut ved Galleri Empati før, - det er innflytter Trond Reinseth fra Tingvoll som bor på Uthaug, Opphaugsingen Asle I. Schanke som bor på Orkanger, Mona Gjølga som bor på Uthaug, utflytter Inger Gladsø som bor i Lommedalen og Nederlenderen Andrè Mestra som nå bor i Vallersund.


"Barn røper ute det de har lært hjemme"
bl.tekn. Tanja Vean

Utstillere er:
Andrè Westra, Sissel Olsen, Trond Reinseth, Asle I. Schanke, Anne Mari Aune, Rigmor S. Hoff, Kjellaug M. Samuelsen, Toril G. Oksvold, Rosemary Larsen, Laila Bergmann, Aina Oksvold, Inger Gladsø, Elin Hovde, Tone Ek, Mona Gjølga, Aud Lilleengen og Tanja Vean.

Velkommen til utstilling!


"Minner du ikke visste at du har"
Sissel Olsen


"Den lille klovnen" koldnål, Aud Lilleengen


Bluesutstilling


"Blomsterblues" Oddvar Lynum

Bluesutstilling 25.9. - 31.12. 2014.

Utstillingen holdes ved Ørland Kysthotell i
Galleri Empati sin regi.


Fra torsdag 25.9. kl.18 vil utstillingen være på plass for publikum ved Ørland Kysthotell.
Hovedtemaet ved denne utstillingen er BLUES. Her lar kunstnere seg inspirere av alt innenfor Blues, - eller generelt fra alt som har med musikk å gjøre, stemninger, artister, låt-titler eller rett og slett om det å stå på en scene.
Her vil sangerinner og musikere dukke opp i bildene som henges opp, mange bilder i blått blir det nok også.
Utstillere denne gang er Kerry Grøneng, Oddvar Lynum, Sissel Olsen, Tanja Vean, Sylva K. Johansen, Aina Oksvold, Grethe by Rise, Kjersti Stokke, Toril G. Oksvold.

Spørsmål om utstillingen og evt. kjøp av Blueskunst rettes til 90798609.

Se arr på Facebook, klikk her


"I give you my Blues" Sissel Olsen


"Singing the Blues" Kjersti Stokke


"Blå toner" Grethe By Rise


"Strengelek" Sylva K. Johansen


Astrid Dahlsveen, - separatutstiling 6.9. - 12.10.
arbeider i skulptur, tegning og grafikk. 
Åpning kl 13:00 (-17)med musikalsk innslag med fløytespill av Oda og Simen Berg.


"I samme båt" dyptrykk, Astrid Dahlsveen


Det er med stor glede Galleri Empati åpner dørene for separatutstilling med Astrid Dahlsveens kunst den 6.9.
Nå er tiden kommet for den første separatutstillingen siden Astrid gikk bort for to og et halvt år siden.

”Å lage skulptur er å erobre rommet med volumer og la disse spille mot hverandre, mens en hele tiden bruker følelser under tankers kontroll.
I skulptur uttrykkes frihet under ansvar, og et spill mellom lovmessighet og fritt liv som fascinerer og gleder meg”

sa Astrid selv om det å være billedhugger.

Denne salgsutstillingen er i samarbeid med hennes familie, og består av arbeider i små og store skulpturer, tegninger og grafikk.
Her vises mange unike verk som ikke har vært med på utstillinger tidligere, blant annet en bronseskulptur av Fru Inger-statuen i miniatyr.

I vår tid, når vi får all verdens elendighet inn i stua gjennom tv, mener jeg det er kunstnerens oppgave er å vise at livet er verd å leve.”


"Fru Inger" bronse, Astrid Dahlsveen


På Ørlandet er vi ekstra stolte over at Astrid bosatte seg her på denne flate og vindfulle plassen. Her ble ideer klekket ut til de fleste av hennes skulpturer. Sambygdinger og venner stilte opp som modell for både skisser og skulptur. Mange føler de har et forhold på ett eller annet vis til Astrid og til mange av hennes skulpturer som står rundt om på Brekstad.
Guttene i «Hemmelig samtale» pluss de som hopper bukk og tapiren blir fotografert, klappet og klatret på rett som det er.
Astrid var et engasjert menneske, ikke alt hadde med kunst å gjøre.
Astrid var et engasjert menneske, ikke alt hadde med kunst å gjøre.
At hun har tilført mye av sin kreativitet og betydd mye for den kunstneriske aktiviteten her på Ørlandet er helt sikkert. Men hun har også satt spor etter seg på resten av Fosen-halvøya, i Trøndelag og i flere steder i Norge.


"Kjærlighetspar - unge" bronse, Astrid Dahlsveen

Dahlsveens skulpturer har en såkalt «naturalistisk» fremstillingsmåte innenfor billedkunsten.

Arve Bringaker – Intendant, Norsk Billedhoggerforening har skrevet;
« Hun velger gjenkjennelse for folk flest både i motiv og utførelse: barn i lek, ungdom i den rare tiden mellom barn og voksne - og ikke minst dyremotiver. Men Astrid Dahlsveen følger også en typisk norsk måte å forholde seg til et naturalistisk formspråk, skulpturens hovedide` slik at nøyaktige detaljer i klesdrakt eller utstyr ikke blir det viktigste, men bevegelsen i skulpturen og hvordan den tar rommet i besittelse. Dette kan tydeliggjøre bedre hva en kunstner ønsker å si i både motivet og ved at skulpturen på denne måten oppnår en selvstendig tilværelse som kunstverk i forhold til omgivelsene.»

Det vil bli musikalsk innslag på åpninga kl 13,
- og kaffe med nåkka attåt!

Velkommen!

Bilder fra åpninga på vår Facebook side 6.9, klikk her

Les mer om Astrid her: http://no.wikipedia.org/wiki/Astrid_Dahlsveen

 

SOMMERUTSTILLING 14.6. -24-8.


"Austrått" olje av Kjellaug M. Samuelsen

"Winterscape 14" Bob Walkenhorst

Lørdag 14.6. kl. 13:00 åpnet Galleri Empati sin sommerutstilling. Sammen med den nye kunsten som presenteres, serverte vi som vanlig rabarbragrøt og kaffe på åpninga.
Sommerutstillinga har tradisjonelt mange kunstnere og teknikker, - maleri, akvarell, grafikk, skulptur, keramikk og glassarbeider.

Noen av utstillerne er Bob Walkenhorst (US), Gørild Bruaset Bræin, Tanja Vean, Kjersti Stokke, Sylva K. Johansen, Anita Meldere (LV), Kerry Grøneng, Aud Lilleengen, Kjellaug M. Samuelsen, Astrid Reiremo og med flere, i alt over 20 kunstnere, der både øvre og nedre galleri tas i bruk til årets sommerutstilling.

For første gang kan Galleri Empati presentere kunst av multitalentet Bob Walkenhorst fra Kansas City. For mange er Bob Walkenhorst først og fremst kjent for å være frontfigur, låtskriver og sanger i det legendariske bandet, - The Rainmakers.
I 2013 holdt han sin første kunstutstilling på norsk jord ved Brekstad Kulturfestival, da med akrylmalerier.
De fleste av Bobs malerier er sterkt knyttet til låtene hans.


"Gulls at Lofoten, Bob Walkenhorst

Motiver som landbrukslandskaper,
skog og mennesker fra Midt-Vesten i USA, og fra den lille byen hvor Bob vokste opp, er favoritt-temaer i både låter og malerier.
Ved denne utstillingen stiller han kun med akvareller med motiver inspirert av norsk natur, fra sine turneer rundt om i Norge, - både med sommer- og vinterstemninger.

”Sanger handler om ord og lyder,” sier Bob,
”men malerier handler om stillhet, og om å finne et språk som ikke bruker ord.”

Velkommen til utstilling!


"Barbeint" Gørild Bruaset Bræin

"Hver positive tanke er et lite frø
som vil forandre livet ditt" Tanja Vean

"Songbird" Kjersti Stokke

"Stedet 6" Sylva K. Johansen


Vårutstilling 10.5. -8.6. 2014


"Vindusposten" Aud Thevik Gustavsen

Utstillingen åpner lørdag 10.5. kl 13 (åpent tom 17) 
og består denne gang av arbeider fra bla: 
Aud Thevik Gustavsen, Knut S. Kvannli, Kerry Grøneng, Grethe By Rise, Aina Amalie Oksvold , Marianne Fjærvik, Astrid Dahlsveen, Kjellaug M. Samuelsen, Rigmor S. Hoff, Toril G. Oksvold. 
Her finner vi arbeider i maleri , grafikk, keramikk, sveising og skulptur. 

Denne gang har vi to nye utstillere som ikke har deltatt før ved galleriet. 
Den ene er Aud Thevik Gustavsen, hun stiller med akrylmalerier/collager/ mixed media på lerret. 
Hun er oppvokst i fjæresteinene i Hemne i Sør-Trøndelag, og bor nå mellom høye, vakre fjell i Sunndal på Nordmøre, men er fortsatt svak for sjøluft og bølgeskvulp. Elementer som kråkeboller, naust, enkle hus samt kvinneskikkelser ved hav dukker opp i mange av hennes bilder.
Gustavsen sier: «Jeg maler intuitivt, og når jeg står foran et blankt lerret vet jeg aldri hva motivet skal være. Jeg bruker mye tid på å sette spor på lerretet. Teste ut fargeblandinger, tømme og dryppe maling. Stemple, trykke og risse i lagene. Dette er den fasen i maleprosessen jeg liker aller best.


"Uten tittel" Kerry Grøneng

Den er uten mål og mening, uten krav, uten noen bekymringer for om det blir bra nok.»

Den andre er Knut Snorre Kvannli har stiller med noe så uvanlig som sveisede skulpturer og relieff. Skulpturene er sveiset for frihånd ved bruk av mig – sveis (gass og tråd). Basen er rundt stål som kappes og bøyes til ønsket størrelse og positur, som så bygges lagvis opp ved sveising. 
«Denne teknikken er selvlært, og jeg har vel holdt på i ca. 15 år, og det har vært en utvikling fra det helt enkle til det som er noe mer avansert. Selve arbeidet med sveisingen er ikke det jeg liker best (det er røyk, varmt og man ser lite pluss at det er asosialt da det ikke bør være andre i nærheten pga sveiselyset). Det er imidlertid tilfredsstillende å bli ferdig, og forhåpentligvis til slutt å være fornøyd med resultatet» sier Kvannli.

Denne utstillingen har mye spennende å by på, av mange kunstnere, - så ta turen innom og se selv! 

Du er herved invitert, - velkommen!"Vilje 2" Knut S. Kvannli

"Sjøgata" Kjellaug M. Samuelsen

" bobla-di, bobla-da..." Aina Amalie

"I godt selskap" Grethe By Rise


.................................................................................................
Beate Gjersvold
SEPARATUTSTILLING 12.4. -4.5.


"Linjer i landskap"

Separatutstilling med BEATE GJERSVOLD
ved Galleri Empati 12.4.- 4.5. 2014.
Beate Gjersvold er billedkunstner og kunsthistoriker ved Atelier Ilsvika og NTNU.
Som billedkunstner har hun deltatt i mange nasjonale og internasjonale utstillinger.
I januar 2014 holdt hun separatutstilling ved Surnadal Kultursenter og 12. april åpner hun separatutstilling ved Galleri Empati på Ørlandet. Beate har hatt flere separatutstillinger her, men det begynner å bli ei stund siden 2003, da hadde Beate sin første separatutstilling her, og i 2005 da hun hadde den spennende utstillingen Separato sammen med Jostein Kirkerud. Gjersvold har vært en av de faste og populære utstillerne ved Galleri Empati gjennom mange år. 
I kraft av landskapet formidler Beate Gjersvold en stemning, en antydning eller en hendelse. Landskapet som representasjon kan være et virkemiddel til å skape opplevelser hos betrakteren – ikke opplevelsen av landskap som sted, men som følelse. Opplevelsen av stillhet, ensomhet, ro, larm, glede, ubehag osv.
Landskapsmaleriet er et kunsthistorisk begrep, men Beate Gjersvolds bilder tar aldri utgangspunkt i virkelige steder. Hun er aldri ute og maler landskap i den forstand at hun gjengir det hun ser. Landskapene er mer eller mindre abstraherte. Mange kan se landskap i hennes nonfigurative bilder også.


"Vindstille"

Den inspirasjonen hun får fra naturen er former, farger og objekter. Hun er opptatt av linjer dannet av strømledninger, greiner og linjer dannet av objekter som master, stolper og lignende. Det samme med horisont, linjer skyene danner og fargene.
Hun blander gjerne teknikker som akvarell, akryl, eggoljetempera, silketrykk, fotografi, og videokunst inngår ofte som en del av hennes utstillinger. Ved denne utstillingen er det i hovedsak akvarell, eller akvarell i en blanding med tegning, akryl og silketrykk.
Høsten 2014 blir en travel tid for Beate Gjersvold, da deltar hun som norsk representant ved 17th ECWS International Watercolour Exhibition, CORDOBA 2014, Spania.

Samme høst har hun både separatutstilling og Master Class ved Universitetet i Riga, Arkitektutdanningen. Det blir flere utstillinger i de baltiske landene dette året. Beate Gjersvold har hatt samarbeid med kunstnere fra Kunstakademiet i Riga siden 1998.
Galleri Empati har også i mange år,- siden 2000, hatt samarbeidsprosjekter med kunstnere fra de baltiske landene. Noen av fellesprosjektene er et resultat av ideer oppstått på Ørlandet.
Det er med stor glede galleriet ønsker velkommen til separatutstilling med Trondheimskunstneren Beate Gjesvold,- bare sett av lørdag 12. april, utstillingen åpner kl 13 og kunstneren vil være til stede på åpningen.

........................................................................................................................................................

Vinterutstilling 8.3. -30.3. 2014
åpning lørdag 8.3. kl 13 (åpent tom kl 17)


"Uten tittel" monotrykk, Kerry Grøneng

Da er det klart for ei kollektivutstilling med mange kunstnere og i flere teknikker.
Lørdag 8. mars kl 13 åpner utstillingen.
Kunstnerne er bla Anne Værnes, Kerry Grøneng, Tanja Vean, Toril G. Oksvold, Unni Woldvik, Janis Spalvins, Elinor Sjøbakk, Marianne Fjærvik m.flere.
Anne Værnes er en Trondheimskunstner som har vært med på mange tidligere utstillinger ved galleriet, nå får vi et gjensyn med hennes kunst. Denne gang er det mest grafikk vi får se av henne.
I bildene sine ved denne utstillingen er Anne Værnes innom både kjærlighet, humor og hverdagssituasjoner.
To nordlysbilder får vi også se.


"Vinterfjell" Toril G. Oksvold


Fra de andre kunstnerne får se arbeider i keramikk, malerier, tegninger og grafikk, - her vil det dukke opp kråker i flere situasjoner, pingviner og katter, blant landskapsmalerier og andre abstraksjoner. Med andre ord en spennende og sammensatt utstilling.

Å kalle denne utstillingen Vinterutstilling er nesten absurd, med tanke på vinteren som har vært og er i denne landsdelen. Tittelen ble bestemt for ei stund siden og da trodde vel alle at det skulle være litt vinter enda, ikke vårstemning slik det er akkurat nå, - så helt unormalt etter normen å være.
Men utstillingen åpner i alle fall på lørdag, samme hvilken tittel den har eller burde hatt, - velkommen!


"Jeg liker deg litt...ganske mye faktisk" Tanja Vean


"Med vinterkåpa på" Elinor Sjøbakk


"Fishermans house" Janis Spalvins


"Fugl i det blå" Toril G. Oksvold


RYDDESALG 22.-23. februar!!!

Vi rydder opp i lageret, og holder ryddesalg. HUSK: kun i to dager gjelder disse prisene!!
Der selger vi, - til sterkt reduserte priser, div rammer; noen enkle, noen med bare glass og noen med både glass og pp. En mengde pp selges også i mange str. til dumpingpriser.
I tillegg har vi også en del kunst ( med el. uten ramme) med i ryddesjauen denne gang. 
Ryddesalget holdes kun på lørdag 22.2. kl 11-14 og søndag 23.2. kl 15-18.


På nyåret vil vi ha utstilling med kunstnere fra juleutstillingen og andre utstillere
fram tom Vinterutstillingen 8.3.

 

"Small house at the sea" watercolor, Janis Splavins.

St oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati 2014