GALLERI EMPATI
v/ Toril Grøtan Oksvold
7140 Opphaug.
Ørland kommune

Telefon +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 09


e-postadresse:
mail@galleri-empati.no


Galleri Empati, HOME

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Kart som viser veien til Galleri Empati
(map to the gallery)

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

Se fra tidligere utstillinger ved å klikke på årstallene:
::2001
:: 2002 :: 2003 :: 2004 :: 2005 :: 2006 :: 2007 :: 2008 :: 2009 :: 2010 :: 2011
:: 2012 :: 2013 :: 2014 :: 2015 :: 2016 :: 2017

JULEUTSTILLING 16.11. -22.12. 2013


Glassengler laget av Hege Stamnes


Wedding song (elg i solnedgang) Anita Meldere

Juleutstilling 16.11. – 22.12. 2013

Lørdag 16. november kl. 13 åpnet årets juleutstilling ved Galleri Empati.
Like tradisjonelt som juleutstillinga, kommer gløggen fram for første gang, og vi vil presentere masse flott, allsidig kunst og kunsthåndverk.
Ved den siste utstillingen i 2013, vil det bli arbeider innen oljemaleri, akryl, akvarell, grafikk, keramikk og glass.
Størsteparten av juleutstillinga besår nok av billedkunst, fra faste utstillere og eller kunstnere som galleriets publikum har sett arbeider av på Empati ved tidligere utstillinger gjennom mange år. Men noen nykommere er det også denne gang. Av motiverer og temaer, er det landskap, abstraksjoner, eventyrinspirert, hverdags, - og kjærlighetsrelatert kunst.


Vinterbekk, Elinor Sjøbakk

Et stort utvalg av glasskunst og keramikk vil også bli å se.For første gang stiller Elinor Sjøbakk ut ved galleriet. Hun er opprinnelig fra Lysøysundet, men er nå bosatt i Trondheim.
Hun har malt i teknikken akvarell siden 1999, men har intensivert aktiviteten de siste par år. Hun har deltatt på malekurs med ulike læremestre, som har vært til stor inspirasjon. Sjøbakk har deltatt på mange utstillinger i Midt-Norge, men dette er første gang på Empati, og her stiller hun bla med akvareller og motiver fra heimkommunen Bjugn.
Som tidligere utstillinger før jul har vi fått inn engler, - denne gang glassengler og smykker laget av Hege Stamnes fra Beitstad.

Noen av utstillerne denne gang er; Hege Stamnes, Beate Gjersvold, Elinor Sjøbakk, Tanja Vean, Gennadi Lapin, Kjellaug Samuelsen, Marianne Fjærvik, Anita Meldere, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke, Grethe By Rise, Unni Woldvik.

Velkommen!


Finnmark vision, Gennadi Lapin


Keramikk Marianne Fjærvik


Keramikk Anita Duun Lorentsen


Uten tittel, olje Kerry Grøneng

 

SEPARATUTSTILLING med ANITA MELDERE 19.10.-9.11. 2013

* Finissage. Torsdag 7. november kl.18. Klikk her

Offisiell åpning kl. 13 den 19.10.,
og til å åpne utstillinga kommer Anitas gode kunstnervenn Beate Gjersvold som vil fortelle kort om deres samarbeid og utstillinger/prosjekter de har hatt både i Latvia og Norge.

Anita Meldere sier:

”Et blankt lerret i mitt staffeli, - et gryende håp om en ny begynnelse.
Jeg er fascinert av farger, linjer, av penselstrøk,
av mine fingrers berøring, - det å være i stand til å mane frem,
i et stadium å få frem en illusjon av atmosfære og vibrasjon av sjel.
Mine malerier er mitt livs smerte og glede.”
 


"The snow rose" oil

"White sail" oil

Noen av galleriets publikum har kanskje sett noe av Anitas kunst fra før? Dette er den første separatutstillingen Anita Meldere har på Galleri Empati, men hun har deltatt ved flere anledninger i kollektivutstillinger her siden 2000. Hun var også den ene av to utstillere ved Brekstad Kulturfestival i 2006 sammen med Lena Akopian.

Anita Melderes C.V. er lang, - foruten å være ”kvinnelig maler”, som hun liker å kalle seg selv, er hun professor ved Latvias Kunstakademi. Der underviser hun i kunstfag, fargelære, design og metalldesign. Hun bor i Riga, og er medlem av Bildende Kunstnere i Latvia og har, eller har hatt, en rekke verv innen kulturorganisasjoner i sitt hjemland. Anita har også sittet i ekspertkommisjonen ved Kulturdepartementet.


"Rosenkavalier" oil

Mange separatutstillinger har hun hatt,
både i alle de mest kjente gallerier og museer i sitt hjemland, og i mange andre land som bla Norge, Tyskland, Belgia og Canada.
Hun har også deltatt på en rekke kollektive- og juryerte utstillinger i inn- og utland. Hennes malerier finnes i mange museer og samlinger rundt om i verden. Mange av Anitas flotte arbeider er blitt trykt i bøker og tidsskrift i Latvia, Tyskland, USA, Russland og Storbritannia. 
Det å ha utstillinger i utlandet, passer Anita helt utmerket. For en av hennes andre interesser er nemlig at hun elsker å reise. Hun har også to andre lidenskaper, - det er å stelle i hagen om sommeren og å gå på ski om vinteren.

”Min kunst uttrykker dimensjoner av mitt ”ego”. Den er hva jeg er, hva jeg var og hvordan jeg kanskje kommer til å bli. Den forsterker og utvider mitt potensiale.”


"The swimmers" watercolor

I forbindelse med utstillingen vil det senere bli holdt:

* Finissage. Torsdag 7. november kl.18 holder vi en slags temakveld eller skal vi si finissage
på galleriet i forbindelse med at Anita Melderes separatutstilling går mot slutten. Hun er selv er til stede og forteller om kunsten sin og viser bilder på storskjerm. Dette er en mulighet til å bedre kjent med kunstneren og vi serverer kaffe etterpå.

*Kurs. Det er også mulig å få med seg et akvarellkurs med kunstprofessor Meldere 9.-10. 11.
Det er fortsatt noen ledige plasser på kurset, - meld deg på!

Vi serverer kaffe og kake på åpningsdagen, og har åpent tom kl. 17.

Velkommen!


På åpninga hadde Beate Gjersvold et kort og flott foredrag og bildevisning fra sitt vennskap og samarbeide med Anita Meldere

 
   

BLUESUTSTILLING fra 3. oktober 2013
utstillingen presenteres ved Ørland Kysthotell, Brekstad.
Kontaktperson for utstillingen er Toril G. Oksvold 90798609


Blåtoner, Sissel Olsen

Torsdag 3. oktober kl 17.30 åpner årets Bluesutstilling ved Ørland Kysthotell.  

For trettende gang arrangeres denne temautstillingen i forbindelse med Ørland Bluesfestival av Galleri Empati.  
Dette er ei temautstilling der alt som omfatter musikk er tema,- ikke bare Blues.
Det være seg fra å stå på en scene, musikere, instrumenter, stemninger, opplevelser, til tekster/titler på låter osv.

Fordi om temaet er «blått» er det et vidt begrep.
Høst og Blues hører sammen her ute i havgapet i Kystbyen Brekstad. Blueshøsten har blitt en tradisjon på Ørlandet,- Bluesfestival og Bluesutstilling.  

Flere kunstnere er med også denne gang og med mange uttrykk.


Danserinne III, Gunn Mari Grøttum

Med Gunn Mari Grøttum, Aud Lilleengen, Marit Bolsø Brodersen, Kjersti Stokke, Grethe By Rise, Kerry Grøneng, Tanja Vean, Greta T. Vollan

Velkommen!


Sangerinne, Aud Lilleengen


2013
HØSTUTSTILLING 7.9. - 13.10.


"Uten tittel" oljemaleri laget av Kerry Grøneng


Akvarell, Trond E. Indsetviken

Høstutstilling 7.9.- 13.10. 2013

Lørdag 7.9. kl 13 åpner Galleri Empati sin Høstutstilling, og da serverer vi «Empati-surprise» til kaffen.
Høstutstillingen viser et mangfold i uttrykk og teknikker fra mange spennende billedkunstnere,
og er verdt et besøk. I tillegg vises et bredt spekter fra flere keramikere og glasskunst.
De fleste kunstnerne er fra Midt-Norge, men denne gang er det to nykommere som kommer fra Hedemarken, som publikum får møte for første gang på Empati.
Den ene er Trond Einar Indsetviken fra Løten, som stiller med akvarell og Collografi. Han er en kunstner med mange ideer og jern i ilden, og forskjellige prosjekter på gang.


Glasert porselens bilde, Bodil M. Skipnes

Ikke bare er han skapende kunstner, men også forfatter, kursholder, driver eget galleri, farger garn and you name it. En meget allsidig herremann med andre ord.
TrondE (som han også kaller seg) har bla sittet i styret og vært leder av Nordisk Akvarellselskap i flere år, og klarte bragden etter mange års jobbing med å få arrangert den store internasjonale utstillingen og symposiet Nordisk Akvarell her i Norge i år.
Den andre nykommeren heter Bodil M. Skipnes stiller med keramikkbilder og små dramglass i porselensleire. Hun bor i Hamar, og har vært kunsthåndverker på heltid siden 2009 etter tidligere å ha jobbet deltid i ulike skoler med formidling av kunst i en årrekke.


Akvarell av Beate Gjersvold

Skipnes har også vært aktivt medlem av Norske Kunsthåndverkere sitt regionlag, NK Øst-Norge, i en årrekke, og har eget keramikkverksted i Hamar.
«Jeg deltar jevnlig på ulike utstillinger, og leverer arbeider i kommisjon ved ulike kunstnersentre og private gallerier. Regner meg ellers som en blanding av møring og trønder, barneårene i Møre og ungdomsårene på Oppdal og i Trondheim, der jeg også fikk min første utdannelse som bioingeniør (den gang fysiokjemiker). Denne utdannelsen har jeg hatt god bruk for som autodidakt keramiker. Fosenhalvøya ble jeg kjent med i Trondheimsperioden. Hver vår gikk turen dit, sammen med min mann; Fosenferja, sykkel, telt, fiskestang og solvarme kvelder sitter fremdeles friskt i minne.»
Så nå var det kanskje på tide å vise noe av det hun lager her i Trøndelag også.

Utstillere ved Høstutstillingen:
Trond Einar Indsetviken, Bodil M. Skipnes, Beate Gjersvold, Kerry Grøneng, Marit B. Brodersen, Grethe By Rise, Kjersti Stokke, Sissel Olsen, Rigmor S. Hoff, Anita Duun Lorentsen, Astri Reiremo, Kolbrun Ledang, Marianne Fjærvik, Astrid Dahlsveen, Kjellaug M. Samuelsen, Unni Knutsen, Sylva K. Johansen m.fl.

Velkommen!

Flere bilder på vår Facebookside klikk her

 

 


SOMMERUTSTILLING 15.6. -25.8. 2013


"
Tindboden" oljemaleri Kjellaug M. Samuelsen


"Sønnavind" Ruth Ervik

Rabarbrasesongen er startet, så nå er det dags for årets sommerutstilling ved Galleri Empati!

Som alle tidligere sommerutstillinger er også denne ei kollektivutstilling med mange utstillere og teknikker. Her blir det maleri, grafikk, keramikk og glasskunst i mange varianter.

Ny utstiller i år er Ruth Ervik som er født på Brekstad i 1954. Hun flytta til Verdal som 10 åring. Hun bor nå i Risør, - det var når hun flyttet dit interessen for malerkunsten oppstod.
Hun sier; ”Fra barneår har jeg hatt glede av tegning. Senere billedved og storvev. 


"Uten tittel II" akryl, Sylva K. Johansen

Jeg tror at kunsten gir noe til alle. På ulike nivåer, både som ut øver og "beskuer". For meg var det n ødvendig å lære. Etter fire år i Studio D'Arte - hos kunstnerparet Cettina Spano og Truls Dahl, har jeg fått innf øring i den klassiske malerkunsten. Har også gått kurs hos tidligere Nerdrumelev Irena Jovic.
Har stor glede av å male menneskekroppen, med sin flotte anatomiske former. Ellers opptar tekniske, visuelle metoder meg. Utforske de muligheter man har for å uttrykke seg på lerretet. For meg er det i dag, olje/akryl på lerret, som er det riktige for min uttrykksform.
Etter tre kurs hos kunstneren Peter Esdaile, har min uttrykksform blitt friere og fargene sterkere.”

Andre utstillere er bla: Unni Knutsen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Sylva K. Johansen, Anita Duun Lorentsen, Kjellaug M. Samuelsen, Rigmor S. Hoff, Kjersti Stokke, Aud Lilleengen med flere.
Prøver å holde på tradisjoner, så rabarbra dessert (så lenge det rekker) og kaffe blir å få på åpningsdagen i år også.
Velkommen!


"Landskap med varm himmel" Oddvar Lynum


Glassengler laget av Unni Knutsen

   

........................................................................................................................

Vårutstilling 20.4. - 2.6. 2013


Årets tussilago, olje, Rigmor S. Hoff


"Hvit Vår" akryl/tusj, Marit Bolsø Brodersen

VÅRUTSTILLING 20.4. - 2.6. 2013

Vi er kommet langt ut i april, så nå kan vi si at det er vår. For noen dager siden lå det snø på marken, og nå titter vårblomstene opp av vinterdvalen og trekkfuglene har begynt å komme og kvitrer med sin vakre røst. Det er vår i lufta og på tide med en vårutstilling ved Galleri Empati.
Lørdag 20.4. kl.13 åpner utstillinga og vi har masse spennende å by på.
Ørlendingen Marit Bolsø Brodersen debuterte for kort tid siden med en diktsamling på Aschehoug Forlag med boka Post - it . Spor tid, spor elv” . Den inneholder dikt som appellerer både til sansing og refleksjon, og den fikk gode kritikker.
Nå får folk sjansen til å sanse en annen side av den kreative Marit, - nå skifter hun hatt fra å være forfatter, til å vise sin billedkunst for første gang på hjemplassen sin.
Egentlig har de to uttrykkene, den skrivende og den visuelle delen en sammenheng her, - disse bildene er laget til, eller heller si i forhold til et manus som skrives på for tiden. Brodersen stiller med en serie med abstrakte malerier som har tittelen ”Hvit Vår” i teknikken akryl og blekk. Marit har bla sin utdanning fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Bergen.
Forfatteren kommer selv til å lese et par av diktene sine på åpninga.


"På leit" akryl, Tone Thingnæs

Noen av de andre utstillerne er kommet fram til at det er kjærleik i lufta, andre har malt vårblomster og noen har tema som ikke har med vår å gjøre idet hele tatt. Kom og se!
Utstillere denne gang er:
Marit Bolsø Brodersen, Tanja Vean, Kjellaug M. Samuelsen, Tone Thingnæs, Beate Gjersvold, Grethe By Rise, Rigmor S. Hoff, Toril G. Oksvold, Elin Hovde, Kjersti Stokke.
I Nedre Galleri vil det samtidig være utstilling med flere andre kunstnere i mange teknikker.

Velkommen!

Åpent: tors. 13-17, lør. 11-14, søn. 15-18.
Ordinære åpningstider fra 2.5.

 

"Bjugn-motiv I" olje, Kjellaug M. Samuelsen

......................................................................................


For tiden utstilling med faste utstillere og kunstnere som var med på Juleutstillinga 2012.

Vi har redusert åpningstid ei stund framover:

Torsdag 13 - 17, Lørdag 11 - 14, Søndag 15 - 18
...............................................................................................................

KOMMER!!!! Vinterutstilling 23.2. 2013


"Overskudd" Grethe By Rise


Christina Loco

Vinterutstilling 23.2. 2013

Åpning lørdag 23. februar kl. 13.

Ved årets Vinterutstilling blir det et nytt bekjentskap for galleriets publikum, - det er billedkunstner Christina Sunde-Kvelstad fra Levanger. I fjor fikk hun et kunststipend fra innovasjon Norge. I de siste årene har hun gått på kurs hos bla; Marius Martinussen,

Octavio Gil Villegas, Morten Gjul, Oddvar Lynum og Kristin Børresen.

Hun sier selv: ”Christina Loco er mitt alterego. Jeg jobber abstrakt innen Akvarell, Akryl , Airbrush og Grafikk. Har det siste året eksperimentert mye med sjablonger og graffitispray på lerret og papir ( Stensil art ). Jeg jobber i dag som helsefagarbeider, men håper etter hvert at jeg kan få mer tid til kunsten .”


"På vandring rundt et vatn" Kjersti Stokke

Utstillere er: Christina Loco, Kerry Grøneng, Sylva K. Johansen, Grethe By Rise, Kjellaug M. Samuelsen, Kjersti Stokke, Beate Gjersvold, Toril G. Oksvold mfl.

Det er samtidig utstilling i nedre galleri med mange andre kunstnere.

Utstillingen står tom 7.4.

Velkommen!


"Monotrykk" Kerry Grøneng


Beate Gjersvold

 


"Uthaug havn" Kjellaug M. Samuelsen

Sisppdatert 11.06.05

© Galleri Empati