GALLERI EMPATI
v/ Toril G. Oksvold
7140 Opphaug
Ørland kommune

Tlf. +47 72521170 
Mobil + 47 90 79 86 09e-postadresse:
mail A galleri-empati.no


Galleri Empati / Home

Om Galleri Empati

Utstillinger

Kommer. / Annet

Emil Schanche

Toril G. Oksvold

Coast to Coast

Linker /utstillere

Kurs

Kart som viser veien til Galleri Empati
(map to the gallery)

Alle veier fører til Ørland
rutetider m.m.
(how to travel to Ørland)

Organisasjons nr.:
984 073 828
mva

2010


Syngende engler Ingeborg R. Lejon

Juleutstilling

13.11. – 22.12. 2010.Glasshjerte,
Ingvild Dybfest

Tradisjonen tro serveres masse flott kunst med godt følge på åpningsdagen, - her vil gløggen, pepperkjeksene og riskremen forhåpentligvis sette oss i den rette julestemningen.
I tillegg topper vi stemninga med engler i både glass og keramikk og julehjerter i glass.
Som vanlig er juleutstillinga ei kollektivutstilling med mange faste utstillere, noen gjensyn og i tillegg nye kunstnere. Her blir det kunst i mange maleteknikker pluss keramikk, glass og smykker i mange varianter.


"Spring glowing from beneath ice"
akvarell Kai-Mai Olbri-Karna

 

Utstillere er Kai-Mai Olbri-Karna, Kristin Børresen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Aud Lilleengen, Kjellaug M. Samuelsen, Ingeborg R. Lejon, Kolbrun Ledang, Kari Vedø Fossdal, Ingvild Dybfest, Rigmor S. Hoff, Magne Sandøy m.fl.

Fra Tallin i Estland kommer Kai-Mai Olbri-Karna. Hun er en meget anerkjent kunstner og forfatter i sitt hjemland. Mange vil helt sikkert huske hennes røde og kraftfulle tango og dansebilder fra utstillingen under Coast to Coast ved Brekstad Kulturfestival i 2007. Denne gangen stiller hun med flotte landskap og kun ett tangobilde, - teknikken er fortsatt akvarell.


"Uten Tittel 7" akryl Kristin Børresen

Kristin Børresen er et nytt navn på blokka ved Galleri Empati denne gang. I hennes cv står det at hun har en stor lidenskap for akvareller, men jobber også med akryl, collage og forskjellige blandingsteknikker. 

Motivene er svært varierte, fra landskap og naturmotiver til blomster, vaser og krukker, og mennesker. Hun maler mest figurativt, men også litt abstrahert. 
Kristin Børresen har jobbet som kunstner i mange år, og har tatt kurs hos forskjellige akvarellmalere;
bla:  Torgeir Schjølberg, Vesla Kielland, Aud Rye, Lars Eje Larsson.

Hun holder til i Atelier 32 i Levanger sammen med flere kunstnere, bla Oddvar Lynum som vi får et gjensyn med, han var med på juleutstillinga i 2008.

Velkommen til utstilling!


"Skyen" akryl Oddvar Lynum


"Sjøgata" ojle Kjellaug M. Samuelsen"Pyntet til Blues" akryl på papir av Brit Paulsen

Utstilling i forbindelse med Ørland Bluesfestival 1. og 2. oktober 2010.

Nok en gang holdes kunstutstilling under Ørland Bluesfestival, - faktisk utstilling nr. 10 på rad med Galleri Empati som arrangør, og utstillinga er ved Ørland Kysthotell som alle ganger tidligere.

Utstillinga i forbindelse med årets bluesfestival har denne gang fått ett litt mer utvidet og fritt emnevalg enn før.
I tillegg til tema Blues, titler på melodier, musikere og alt det vi forbinder med livet omkring det å prestere på en scene, - kommer rett og slett blått inn. Blå fargen forbindes jo med blues og er noe som hører med.
Noen stiller med høst tema andre helt fritt etter eget valg. Et vidt spenn med andre ord.
Kollektivutstillinga som er satt sammen fra mange av galleriets faste utstillere denne gang, dekker et stort spenn i bruk av teknikker, fra akrylmalerier til glassarbeider, akvarell, grafikk og blandingsteknikker innen disse.

Velkommen til utstilling!


"Tonight I'm listening to Vidar Busk;
- Goodnight Moon"
grafikk/akvarell av Toril G. Oksvold


"Synger på siste verset" glassarbeid av Unni Woldvik


"Tatt av Bluesen" akryl av Kjersti stokke


"Somebody loves me, - I wonder who?"
akrylmaleri av Aud Lilleengen

Høstutstilling 18.9. – 30.10. 2010


"Wild flowers" watercolour by
Eugenijus Nalevaika. Lithuania.

Lørdag 18. september klokka 13 startet årets høstutstilling ved Galleri Empati.

Kun noen få av arbeidene har høst som tema eller høstfarger, men hovedsaken her er at dette er ei sammensatt spennende og innholdsrik kollektivutstilling som holdes om høsten.
Her finnes både store og små arbeider i mange teknikker av mange kunstnere.

Ved denne utstillingen blir det et gjensyn med Eugenijus Nalevaika sin akvarellkunst.

I 2007 var han med på den internasjonale utstillingen ved ”Coast to Coast in Nordic and Baltic Relation” som ble arr i samarbeid med Brekstad Kulturfestival. Nalevaika har sin kunstutdannelse fra det Statlige Kunstakademiet i Litauen. Han er medlem av den anerkjente malegruppen ”Aqua 12” og har en lang cv, både med gruppa, andre kollektivutstillinger og separat. Han er trofast mot akvarellteknikken i sitt kunstneriske virke.

Mellom 1994-2008 var han leder for Artist Union i Kaunas og fra 2008 har han vært leder for den nasjonale Lithuanian Artist Union.


"Mai lys over fjellet " akryl Sylva Johansen

Utstillere ved høstutstillingen denne gang er bla. Eugenijus Nalevaika, - som allerede er nevnt tidligere, Bjørg Thorhallsdottir, Sylva Johansen, Martin Rasch, Brit Paulsen, Mildrid Overegseth, Rigmor S. Hoff, Toril G. Oksvold, Johanna W. Wimpelmann m.fl.

Velkommen til utstilling!


"Fosenperler" akvarell, Mildrid Overegseth


"Venner" akryl Brit Paulsen"Lite glassbilde" av Bente k. Aarskog

23.8 - 12.9. 2010
Utstilling med faste utstillere og andre kunstnere fra sommerutstillingen.

Stort utvalg av malerier, grafikk, keramikk, glassarbeider mm.

 

 

 

 


Separatutstilling med Magne Sandøy
holdes i forbindelse med hans 75 årsfeiring ved Ørland Kysthotell


Utstillingen ble offisiell åpnet lør. 17.7. av Aud Lilleengen og arr. av Galleri Empati tom 27.9.


"Sommerdans" akryl, Magne Sandøy
(Dette maleriet er ett av motivene som er brukt på coveret til Magnes nyeste cd;
Blomsterlanje
som nettopp er kommet ut)


"Disig morgen" akvarell Magne Sandøy

Magne Sandøy runder 75 år den 19.7. og dagen feires ved Ørland Kysthotell den 17.7. og offisiell åpnet av Aud Lilleengen.
Dette er ett av flere tablå som vil bli arr. i løpet av dagen og kveldens feiring.
Utstillingen består av både akrylmalerier og akvareller; i både store og små formater.

Magne har vært fast utstiller ved Galleri Empati fra 1998, - og har vært med på de fleste kollektiv, - og temautstillinger som har vært siden den gang. I 1999 hadde han ei meget flott og vellykket separatutstilling her.
Men denne gang er altså utstillingen ved Ørland Kysthotell. Galleri Empati har i mange år hatt et flott samarbeid med hotellet om ambulerende utstillinger der.


"Krukker" akryl

Sandøy har en lang merittliste; med utdanning fra kunstakademiet i Trondheim og Oslo.
Han er antatt på høstutstillingen, innkjøpt av Norsk Kulturråd, offentlige institusjoner, kommuner, private samlinger og har deltatt på mange utstillinger i inn, - og utland.
Kunstnerisk ansvarlig for den årlige Bryggeutstillinga på Råkvåg har Magne vært siden 1987, og han har fått Rissa Kommunes Kulturpris og Fosenprisen.
Magne er en allsidig kunstner, han har nettopp kommet ut med en ny cd der han selv synger og spiller trekkspill og har laget både tekst og musikk til det meste selv.
Hør en smakebit av de på Magnes hjemmeside, - cd kan kjøpes bla ved Galleri Empati.


"Pike og speilvisjon" akryl

Magne sier om seg selv og sin kunst:
”Jeg velger teknikk og stil ut i fra hva  jeg ønsker å formidle. Mange av mine malerier særpreges av pastos stofflighet, malt lag på lag. I mine malerier kan du finne alt fra naturstemninger til nærmest nonfigurative komposisjoner. Jeg er både en alvorsmann og humorist, noe som kommer til uttrykk i kunsten. I noen malerier er det alvoret og dramatikken som dominerer, i andre er det humoren.
Min kunst blir til i en skapende prosess med inspirasjon fra den indre og den ytre verden. Noen ganger er jeg som pianisten som avspiller naturens notetegn, andre ganger er jeg komponisten som lager nyskapende musikk i form og farge. Disse forskjellige innfallsvinklene gjør at min kunst spenner over et vidt spekter. Både i form og innhold vil en finne stor variasjon.


"Vannspeil i tåkedis" akvarell

Fra min indre verden er det ofte ensomhet og lengsel som er tema, eller drømmen om kjærligheten. Den indre verden påvirkes også av den ytre som er formet av mennesker på godt og ondt , en verden med stygge spor av krig og nedbrytende krefter.
Selv om disse dystre perspektivene kan komme til uttrykk i min kunst, er det skjønnhetslengselen som er drivkraften. Denne lengselen ligger gjemt som et frø i kunstnerens indre verden og spirer fram gjennom en skapende prosess. Slik frambringes i kunsten blomster med en skjønnhet ingen før har sett.”

Velkommen til en flott utstilling!Sommerutstilling 5.6. -22.8. 2010.


"Lystig overdose" eggoljetempera, Grethe By Rise


"A dream came true" olje på papir Kerry Grøneng

Sommertemperaturen kom seint i år og Galleri Empatis sommerutstilling starter litt tidligere enn vanlig. Lørdag 5. juni kl 13 åpnet utstillingen.

Rabarbragrøten kom på bordet og vi håper at sommeren nå endelig er her for å bli.

Som alle sommerutstillingene har vært, er dette ei kollektivutstilling med mange kunstnere og teknikker også i 2010-årgangen.


"Beach" akvarell, Janis Spalvins

Utstillere er Beate Gjersvold, Eva Olsen, Marianne Fjærvik, Bjørg Thorhallsdottir, Ingvild Dypfest, Aud Lilleengen, Kerry Grøneng, Grethe By Rise, Grete E. Gilstad, Brit Paulsen, Laila Andersen, Magne Sandøy, Alf Toftner, Kjersti Stokke, Janis Spalvins, Anita Meldere, Rigmor S. Hoff, mfl.

Velkommen til utstilling!


"Sort hane med hvitt harem" Aud Lilleengen


"Horisont" akryl, Grete E. Gilstad


"Munkholmen" monotrykk/bl.tekn. Eva Olsen


"Uten tittel" monotypi, Laila Andersen


Temautstillingen BLOMSTER 10.4.-27.5.2010


"Iris" akvarell, Sergei Minin, EstlandMette Renèe Green, styreleder i Trondhjems Kunstforening stod for den offisielle åpninga.
Tonos Exoticos stod for de musikalske innsalg.


Utstillere:

Rein Magar, Sergei Minin, Gennadi Lapin,
Irina Jugolainen, Eike Salu, Elisabeth Haarr, Audhild Tinglum, Bjørg Thorhallsdottir, Magne Sandøy, Sylva K. Johansen, Mildrid Overegseth,
Unni Woldvik, Rigmor S. Hoff, Grethe By Rise, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke.

 


"Strelitza Reginale" akvarell av Rein MagarMange kjente kunstner har også malt bilder med blomstermotiv som har satt spor etter seg i kunsthistorien, f.eks. vannliljene til Monet og solsikkene til Van Gogh.
Her på Ørlandet har vi Hans Ryggens flotte valmuer å referere til.
En blomst er ikke bare en blomst, en bukett er
ikke bare en hvilken som helst blomsterbukett
og fargen på blomsten har også en betydning…..
i følge blomsterspråket.
Nå er det ikke så mange som kan "kodene" lenger, og dermed slipper de fleste unna om de kjøper "feil" farge, antall og sort blomster for gi til sine kjære.


"Blomster I" akryl Sylva Johansen

Og bra er det, - for de fleste blomsterelskere og andre, bryr seg ”katta i” slike regler og simpelthen elsker alle de nydelige blomstene som finnes i alle varianter, uten å tenke på at de har en betydning.
Fem av utstillerne ved denne temautstillingen er fra Estland. De er meget kjente og etablerte billedkunstnere i sitt hjemland, - spesielt to av de kan nevnes, det er Sergei Minin som også stilte ut ved Galleri Empati i fjor høst, og den andre er Rein Magar som er med for første gang.
Alle de 5 kunstnerne fra Estland stilte ut i Norge for første gang her ved Galleri Empati.
Det vil bli et nytt bekjentskap med billed- veversken Elisabeth Haarr som var den første
ut som utstiller ved Galleri Hans da det nye Regionale Kultursenteret på Brekstad åpnet i februar i fjor.


"Valmue" akvarell Elisabeth Haarr


Et stort sprang med kontraster mellom hennes store billedvever som hun hadde der, til disse
små, sarte blomsterakvarellene som hun stiller med her ved denne temautstillingen.
Våren er her for fullt nå og noen har laget vårblomster slik at vi blir enda mer i vårstemning. Gennadi Lapin har malt en nydelig påskelilje og Rigmor S. Hoff har laget Tussilago Farfara anno 2010.
Audhild Tinglum er også med for første gang på galleriet, hun er født i Namdalseid og er bosatt i Osen.


"Spring" Gennadi Lapin


"Moder jord" Audhild Tinglum


"Klematis" akvarell, Mildrid Overegseth


"Lukt på en blomst, for du er selv en blomst"
Bjørg Thorhallsdottir.


Smektende rytmer med Tonos Exoticos, - både inne og ute i det fine vårværet.
Trioen består av Jonas U. Eide, Emil H. Hoem og Jostein B. Brødreskift. 

Kerry Grøneng, separatutstilling 6.3 - 4.4. 2010


"Uten tittel 2" olje på lerret av Kerry Grøneng


Kerry på vernissasjen.

Separatutstilling med Kerry Grøneng

"Et maleri er som et dikt uten ord

Kerry Grøneng hører til på Levanger og har stort sett hatt utstillinger i sitt nærområde og viser for det meste sin kunst der.
Men hun har også deltatt på de juryerte Trønderlagsutstillingen i 2002 og Levanger-utstillingen i 1988.
I desember 2009 tok hun et stort steg videre i sin karriere, da ble hun invitert til verdensutstillingen Florence Biennale i Firenze, Italia.
Så ble det ennå et stort hopp i februar i år,
denne gangen over Atlanteren til New York, -
til en kollektivutstilling i Amsterdam Whitney Galleri på Manhattan.
Og nå har vi vært så heldige å få henne hit til Galleri Empati på Fosen, rett etter hjemkomsten fra turen ”over there”.


Olje på lerret av Kerry Grøneng

Kerry liker best å male store oljebilder på lerret, på Galleri Empati viser hun for det meste store abstraherte oljemalerier, - men hun stiller også med arbeider i andre teknikker i flere størrelser.
Med bruk av flater og linjer i sine komposisjoner skaper hun spenning i maleriene sine.
I flotte fargeharmonier maler Kerry i en blanding av røft malte felter til lette, sarte overganger.
Det er tydelig at hun elsker det hun gjør, det kommer godt fram i bildene, og med de samstemte fargene blir du fort i god stemning når du betrakter bildene hennes.
Kerry bruker nesten aldri titler på bildene sine, ved denne utstilinger er det en del abstraherte motiver fra kysten med båter og blomstermotiver.
Hun er av den oppfatning at det er opp til betrakteren om hva han opplever og ser i maleriene, og sier at
”et maleri er som et dikt uten ord”


"Uten tittel 1" olje på lerret av Kerry Grøneng

Kunstneren sier om seg selv og sin kunst:

Da jeg som 30-åring begynte å male, fikk livet mitt en annen mening. Det å være kreativ og boltre seg i farger gjorde livet mer spennende
og innholdsrikt.
" Jeg malte klassisk figurativt i noen år,
men savnet spontaniteten og fargene.
Etter hvert ble bildene mer abstrakte.
Jeg elsker blomster og farger og prøver å få
fram kraften og harmonien i det jeg skaper. Fargene og kreativiteten betyr mye for oss.
Jeg mener vi har farger i oss og har behov for farger rundt oss.”

Kunstneren vil selv være til stede ved åpningen.
Velkommen!

Se reportasje fra adresseavisen, klikk her


Olje på lerret, Kerry Grøneng


"Uten tittel " olje på lerret av Kerry Grøneng


Olje på lerret av Kerry Grøneng


Monotypi av Kerry Gøneng


Kerry foran sine monotypier

Vinterutstilling 1.1-28.2.10

På galleriet var det i perioden 1.1- 28.2. utstilling med utstillere fra juleutstillingen
og andre kunstnere fra tidligere utstillinger.


"Austråttborgen" olje av Kjellaug M. Samuelsen


* "Ekspressutstilling, - la det swinge!" 5.1-31.1.2010
Les lokalavisa FosnaFolkets web repotasje fra åpninga av utstillinga ved å klikke her.


MGP programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes på utstillingen


"Svimmel etter dansen" akryl av Eli Stav

I forbindelse med delfinale i MGP 8. januar holdes utstillingen
”Ekspressutstilling,- la det swinge!”
Den arr. av Galleri Empati og åpnet tirsdag 5.1. kl. 18 ved Ørland Kysthotell.

”Oi,oi,oi,” - det er en entusiastisk Melodi Grand Prix vind som farer over Ørland og Fosen for tiden. Galleri Empati kastet seg inn i den og kvitterer med ei temautstilling.
Og da er det med rette betydning å kaste seg ut i det, for kunstnerne fikk kun en liten måned på seg til å produsere kunst til denne utstillingen. Mange tok utfordringen på strak arm og i ekspressfart lot de seg inspirere og har nå levert masse spennende kunstverk til utstillingen som åpnet ved Ørland Kysthotell kl 18. den 5.1. 2010.

”Galskap kanskje, - med så-å-å-å kort tidsfrist, ” skrev jeg i invitasjonen, ” men det er mulig at vi kan få det gjennomført likevel…. la det swinge,
la det rock`n roll…

Det hadde vært morsomt å få til litt galskap og humor ved denne utstillingen.


"GP-general" monotypi, Eva Olsen

Temaet spenner jo ganske vidt. Noe som kan assosieres med musikk, sangere, musikere, titler, - ja, det meste som kan gå inn under den store musikkverden og gjerne med en glamorøs MGP pop touch. (Men det siste er ikke et must.)”

De kreative sjelene kvitterte med mange flotte kunstverk, - her dukker sågar selveste
GP-generalen opp i flere bilder, Romeo, Prima Donna, dansere, Aleksander Rybak med fela og i tillegg til mye, mye mer,- også noen som er svimmel etter dansen.....kanskje etter GP-natta?

Utstillere er:
Eli Stav (Melhus), Anne Kathrine Oxaal (Inderøy), Gørild Bruaset Bræin (Sunndalsøra), Kerry Grøneng (Inderøy), Mildrid Overegseth (Rissa/Inderøy), Kjersti Stokke (Trondheim), Unni Woldvik (Klæbu), Sissel Halset Storslett (Sunndalsøra), Eva Olsen (Verdal), Else Hofsli (Trondheim), Toril G. Oksvold (Ørland) og Maria Otterstad (Råkvåg).

Se omtale fra eurovisionnorway.no


"Lykken er...." av Brit Paulsen


"Overture" akryl av Kjersti Stokke


"Samstemt" Gørild B. Bræein


"PrimaDonna" Maria Otterstad


"Butterflies" dyptrykk 1/1 Toril G. Oksvold


"La det svinge" glassarb. Unni Woldvik

"Ørland i vinden" Mildrid Overegseth


"Mil etter mil" monotypi av Kerry Graneng


"Dagen etter" Sissel Halset Storslett


"GP" grafikk blandings teknikk, av Anne Kathrine Oxaal

Sist oppdatert 11.06.05

© Galleri Empati, 2010